Recomandări pentru elaborarea eseurilor

Evaluarea eseurilor primite în concurs se apropie de sfârşit. Asta înseamnă că în curând vor fi anunţaţi câştigătorii primului modul.

Nu uitaţi însă că mai avem o săptămână până la sfârşitul celul de-al doilea modul. După evaluarea a cele peste 230 de lucrări primite, ne-am dat seama ca există anumite neclarităţi în elaborarea eseului. Pentru a vă ajuta, noi am formulat câteva sfaturi pe care ne-am bucura să le luaţi în considerare atunci când trimiteţi eseul pentru modulul II.

 

1. Mentionaţi în eseu la ce întrebare răspundeţi. Mulţi dintre voi au adresat tema generală a modulului şi nu o întrebare specifică din cele puse de noi.

2. Mentionaţi numele profesorului care v-a recomandat concursul. Dorim să le mulţumim acelor profesori care ne-au sprijinit.

3. Nu vă straduiţi să scrieţi foarte mult. Eseul trebuie să aibă maximum 2 pagini, iar dacă argumentatia este puternică, o pagina este suficientă!

4. Nu copiaţi definiţii sau argumente folosite de alţi economisti sau articole din presă. Eseurile sunt verificate meticulos pentru a detecta orice urma de plagiat. Vrem să gasim şi apreciem în eseuri opiniile voastre, cu propriile cuvinte.

 

Spor la scris! Aşteptăm eseurile voastre!

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s