FAQ

1. Cine poate participa?

Cursurile sunt deschise oricărei persoane interesate de economie, politică sau cultură civică și care vrea să înteleagă mai multe despre modul în care funcționează statele moderne și economiile lor. Concursul de eseuri este însă deschis numai liceenilor cu vârste între 14 și 19 ani. Cei ce vor intra în cursa pentru cele două locuri la şcolile de vară din SUA şi Germania vor trebui să demonstreze cunoașterea limbii engleze prin susținerea unei prezentări de 3-5 minute în cadrul selecției finale de la București.

2. Pot aplica elevi de la toate profilurile liceene?

Da. Parcurgerea acestor module nu presupune cunoștiințe economice anterioare. Așa că, indiferent de profilul liceului tău, poți parcurge cu ușurință materialele propuse de noi și poți participa la concurs.

3. Cum mă înscriu în concurs?

Trebuie să completezi formularul de înscriere cu datele tale. Formularul este disponibil la secţiunea Înscrie-te în concurs.

4. Când trebuie să mă înscriu în concurs?

Formularul de înscriere care se găsește la secțiunea “Înscrie-te în concurs” şi eseul ni le poţi trimite până în ultima zi a fiecărui modul, după ce ai consultat materialele puse la dispoziţie pe site-ul nostru. De exemplu, pentru primul modul ai timp până pe 14 februarie să ne trimiţi formularul.  Nu uita că trebuie să răspunzi la ambele întrebari (câte una pentru fiecare modul) pentru a câștiga un loc la o şcoală de vară. Trebuie deci să completezi formularul de participare de 2 ori (de fiecare dată cand trimiți un eseu pentru unul dintre module).

5. Eseul trebuie să fie original sau poate fi copiat?

Pentru a participa la Economy Works trebuie, în primul rând, să parcurgi materialele propuse la noi pentru fiecare modul. În cazul în care ne trimiți un eseu copiat de pe Wikipedia sau de pe un site de referate online, șansele tale de a câștiga vreunul dintre premiile noastre devin nule. Încurajăm participanții să încerce să analizeze critic ceea ce citesc sau vizioneaza și să răspundă la una dintre întrebările propuse într-o maniera personală. Poți da exemple din viața ta, folosește-te de experiențe personale sau de argumente creative pentru a-ți îmbunătăti eseul. Dacă folosești citate în cadrul eseului, folosește ghilimelele și citează sursa (autor, nume carte/articol).

6. În ce limbă trebuie să scriu eseul?

Eseurile pot fi trimise atât în limba română cât și în engleză.

7. Pot trimite mai multe eseuri?

Pentru fiecare modul trebuie trimis un singur eseu. Citeşte materialele de la fiecare modul, selecteaza intrebarea care te intereseaza din cele propuse de noi si raspunde numai la acea intrebare.

8. Trebuie să citesc și să folosesc toate materialele dintr-un modul pentru pregătirea eseului?

Nu. Deşi îţi recomandăm să consulţi toate materialele, fiecare modul este structurat în așa fel încât participanții să poată alege dintre surse diferite de informații. Dacă preferi să asculți un podcast sau să te uiți la un curs online, nu trebuie neapărat să citești toate textele propuse de noi.

9. Cât de lung trebuie sa fie eseul şi cum trebuie scris?

Lungimea recomandată este de 1-2 pagini, deci între 300 și 600 de cuvinte. Apoi selectezi textul eseului si il copiezi in casuta din formular cu numele “Eseu”. Nu uita ca eseul trebuie sa raspunda la o singura intrebare din cele postate de noi. De asemenea, e necesar sa completezi toate casutele formularului. Adresa de email ne ajuta sa te contactam iar casuta cu liceul este necesara pentru ca la concursul Economy Works pot participa doar elevii de liceu.

10. Cum pot vedea câte cuvinte am scris?

Selectezi textul scris și apoi utilizezi funcția Word Count care îți va afișa numărul de cuvinte scrise. În cazul în care utilizezi Office 2003, functia Word Count se găsește în meniul Tools; în cazul în care utilizezi Office 2007, aceasta se află în meniul Review.

11. Când vor fi anuntați câștigătorii concursului de eseuri?

După 5-7 zile de la terminarea fiecăriu modul, vom anunța câștigătorii acelui modul atât pe site cât și pe pagina noastră de Facebook. Cei 10 finaliști care vor fi invitați să participe la seminarul de la București vor fi anuntați pe 6 Martie.

12. Cum sunt selectați finaliștii?

Pentru a intra în finală și a fi invitat la seminarul de la București trebuie să scrii câte un eseu pentru fiecare modul. În plus, doar cei care stăpânesc bine limba engleză vor putea participa la şcolile de vară internaţionale. Nu îți vom cere rezultatele vreunui test de limba engleză, însă finaliștii vor trebui să facă o prezentare de 5 minute, în limba engleză, în cadrul seminarului de la București.

13. Care sunt costurile de participare?

Nu există niciun cost de participare. Toate resursele sunt puse la dispoziție în mod gratuit datorită sprijinului acordat de sponsorii noștrii. Cei 10 finaliști vor fi invitați la seminarul de la București unde li se vor asigura masa, cazarea și transportul. Participarea la şcolile de vară este de asemenea sponsorizată integral prin proiectul Economy Works.

14. Eseul trebuie să fie o sinteză a materialelor unui curs?

Nu. Nu vrem să primim rezumatele textelor. Vrem să vedem că ați evaluat cu un ochi critic materialele propuse de noi și că ați selectat doar informația care vă poate ajuta pe voi personal. În eseuri, puteți folosi povești personale, exemple din viață si mai ales, argumente rationale.

Advertisements

One comment

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s