Câştigători Economy Works ediţia V

DSC_0098

Conferinţa finală a concursului Economy Works s-a desfăşurat în acest week-end la sediul Universităţii Româno-Americane din Bucureşti. Concurenţi din liceele din România şi-au prezentat eseurile în faţa juriului format din reprezentanţi ai mediului universitar şi au participat la discuţii privind modul în care funcţionează economia.

Marii câştigătorii ai ediţiei a V-a a concursului Economy Works sunt:

 • Gruia Ioan-David – Seminarul în Statele Unite
 • Ranisav Andrei – Şcoala de vară din Germania

Premiul oferit de către sponsorul nostru – o bursă de studii integrală pentru 3 ani la Universitatea Româno-Americană i-a revenit lui

 • Creţu Matei

Premiul surpriză – o şcoală de vară la Sibiu a mers la:

 • Pripa Cristian

Încă două premii constând în pachete de cărţi au mers la:

 • Ciuntu Mara-Elena
 • Popescu Ioana-Cristina

 

Felicitări şi vă mulţumim pentru tuturor pentru participare!

Advertisements

NOI INVITATI IN GRUPUL FINALISTILOR

Datorita faptului ca aveau alte angajamente in aceeasi zi, unii dintre finalisti s-au retras inainte de conferinta. Pentru a ocupa toate locurile din finala trei concurenti s-au alaturat listei de finalisti. Cei care au avut cele mai bune eseuri dupa primii 10 finalisti sunt:

1. Mois Alexandra

2. Panduru Amina

3. Ranisav Andrei

Cei trei vor participa la conferinta finala de la Bucuresti de pe maine 26 martie si intra in cursa pentru seminarul din Statele Unite si scoala de vara din Germania.

Succes!

Concurenţi calificaţi pentru etapa finală

Etapa finală a concursului Economy Works constă într-o conferinţă unde finaliştii trebuie să facă o prezentare de 5 minute în limba engleză a ideilor din eseul pe care l-au trimis în concurs. În urma prezentărilor vor fi aleşi doi câştigători ai marilor premii: seminarul din Statele Unite şi şcoala de vară din Germania. Conferinţa va avea loc la Bucureşti în week-end-ul 26-27 martie.

Concurenţii care s-au calificat în finală sunt:

 1. Al-Ugeily Nadia
 2. Ciuntu Mara-Elena
 3. Creţu Matei
 4. Donose Oana
 5. Gruia Ioan David
 6. Popa Carmen Gabriela
 7. Popescu Ioana Cristina
 8. Pripa Cristian
 9. Tănăsescu-Vlas Grigore
 10. Tenie Cosmin

Mult succes tuturor!

Câştigătorii Modulului II

Vă mulţumim tuturor pentru eseurile trimise. Şi pentru Modulul II am primit multe lucrări foarte bune, ceea ce a făcut dificilă alegerea juriului.

Câştigătorii premiilor de câte 100$ pentru cele mai bune eseuri sunt:

 1. Tenie Cosmin
 2. Creţu Matei
 3. Tănăsescu-Vlas Grigore

Datorită faptului că am avut eseuri bune ce au obţinut acelaşi punctaj am decis să majorăm premiile în pachete de cărţi. Astfel, lista câştigătorilor modulului II se completează cu:

 1. Gruia Ioan-David
 2. Popa Carmen Gabriela
 3. Al-Ugeily Nadia
 4. Ciuntu Mara-Elena

Felicitări!

Vom reveni mâine cu lista completă a concurenţilor invitaţi la conferinţa finală.

Câştigători Modulul I

Jurizarea pentru primul modul al concursului s-a încheiat şi câştigătorii au fost aleşi. Cei 3 câştigători ai premiilor de 100$ sunt:

 1. Gruia Ioan David
 2. Tenie Cosmin
 3. Donose Oana

Anul acesta am avut o egalitate pentru locul 5, a aşa că am decis majorarea premiilor în cărţi. Prin urmare avem cu un câştigător mai mult. Premiile în pachete de cărţi merg la:

 1. Pripa Cristian
 2. Creţu Matei
 3. Popescu Ioana Cristina

Felicitări şi vă invităm să participaţi şi la Modulul II pentru a avea şansa de a câştiga unul dintre marile premii – seminarul în SUA şi şcoala de vară în Germania.

A ÎNCEPUT MODULUL II

Astăzi începe cel de-al doilea modul al concursului Economy Works. Cât timp noi ne ocupăm cu evaluarea şi alegem câştigătorii modulului I, vă invităm să vă testaţi cunoştinţele de economie cu noile întrebări. De data aceasta ne îndreptăm atenţia spre piaţa muncii şi avem câteva întrebări care chiar o să vă pună mintea în mişcare.

Modulul II vă aşteaptă cu alte 3 premii de câte 100$ şi două premii în pachete de cărţi. Vă sugerăm să citiţi articolele care vi se par cele mai interesante din secţiunea „Resurse” şi să vizionaţi videoclipurile. Suntem nerăbdători să citim eseuri pline de creativitate şi de originalitate.

Vă mulţumim tuturor pentru eseurile trimise în etapa precedentă a concursului! Cei care nu au trimis până acum un eseu ar trebui să ştie că participarea la Modulul II nu este condiţionată de participarea la Modulul I. Puteţi citi mai mult despre regulile de participare la secţiunea Reguli.

COMPONENŢA JURIULUI

Dragi concurenţi,

Cei care vă vor evalua eseurile în această ediţie a concursului sunt:

 • Christian Năsulea, Lector Univ. Dr., Universitatea Bucureşti
 • Bogdan Glăvan, Profesor Univ. Dr., Universitatea Româno-Americană
 • Claudiu Năsui, CFA, Presedinte SoLib

Modulul 1 al concursului este pe cale să se termine în această seară. Noi vă aşteptăm eseurile până la 00:00 .

Mult succes!

CONCURSUL A ÎNCEPUT!

Astăzi dăm startul ediţiei a V-a a Economy Works. Sperăm că sunteţi gata pentru puţin exerciţiu mintal, pentru că vă aşteaptă câteva întrebări interesante şi suntem nerăbdători să primim răspunsurile voastre.

Tema primului modul este: „Instituţia proprietăţii” iar cele 5 întrebări din care puteţi alege, precum şi resursele de consultat sunt disponibile aici.

Cele mai bune trei eseuri vor fi premiate cu câte 100$ iar următoarele două vor primi pachete de cărţi. De asemenea, veţi fi mai aproape de marile premii – şcolile de vară din SUA şi din Germania.

Atenţie! Trebuie să trimiteţi răspunsul la o singură întrebare iar fiecare participant poate trimite un singur eseu. Înainte de a începe consultaţi regulile şi secţiunea de FAQ.

Aşteptăm eseurile voastre până pe 14 februarie. Spor la lucru şi mult succes!

Noua ediţie Economy Works

A început a cincea ediţie a Economy Works!

Convinge-ne printr-o postare pe pagina noastră de Facebook că economia funcţionează şi poţi câştiga o carte care îţi explica cum deciziile tale fac economia să meargă. În plus, vei putea intra în cursa pentru premiul cel mare*, o şcoală de vară în SUA organizată de Foundation for Economic Education.

Postarea pe Facebook trebuie să aibă maxim 50 de cuvinte şi poate fi însoţită de o poză, un video etc. Aşteptăm răspunsul tău între 14 şi 18 decembrie.

 

*Pentru a putea participa la concurs trebuie să fii elev la un liceu din România. Pentru a intra în posesia cărţii şi a premiului trebuie să ne trimiţi o copie după carnetul tău de elev. Doar elevii care au participat la cel puţin 2 din cele 3 module se califică pentru premiul cel mare, locul la o şcoală de vară în SUA.