Testimoniale

Casandra şi Alexandru, câştigătorii Economy Works 2014, ne povestesc despre experienţa lor la concurs şi apoi la şcolile de vară din Michigan, SUA şi respectiv Gummersbach, Germania.

Casandra Halip:

Am avut noroc pentru că am aflat la timp anul trecut de concursul Economy Works şi am avut, astfel, şansa de a participa. Faptul că am câştigat, în cele din urmă, premiul I şi că am participat la unul dintre seminarele organizate de FEE in S.U.A. a transformat o experienţă oricum frumoasă într-una cu adevărat memorabilă. 

Mai important de atât, însă, este faptul că participarea la Economy Works a fost, pentru mine, definitorie si decisivă. Ştiam la momentul în care m-am înscris că îmi place economia. Dar cu fiecare articol citit în pregătirea eseurilor şi cu fiecare paragraf scris în acestea, am devenit din ce în ce mai interesată de subiect. Prin faptul că am câştigat, mi-am demonstrat mie însămi că am potenţialul de a îl înţelege. Seminarul din S.U.A. mi-a schimbat apoi perspectiva asupra economiei, făcându-mă să îmi dau seama de importanţa ei în viaţa de zi cu zi, dar şi de varietatea temelor ce pot fi abordate. La sfârşitul verii ştiam deja că îmi doresc să îmi continui studiile în domeniul economiei, ceea ce voi şi face, din toamna asta, în Anglia.

Doamna profesoară de economie pe care am avut-o în liceu ne-a spus la un moment dat că economia este ştiinţa alegerilor înţelepte. Participarea la Economy Works s-a dovedit a fi nu numai o alegere înţeleaptă, dar şi o oportunitate ce nu trebuie ratată.

Alexandru Grădinaru:

Fiind pasionat de dezbateri academice, am început să citesc despre cât mai multe concepte economice pentru a putea fi pregătit să dezbat diverse moţiuni din această categorie.

Concursul Economy Works a reprezentat o provocare frumoasă în a susţine un punct de vedere pertinent pe o anumita tema. Am primit feedback, am cunoscut mulţi oameni cu care împărtăşesc o pasiune comună şi a fost o ocazie foarte bună de a-mi pune la încercare abilităţile de public speaking.

La seminarul din Gummersbach, am avut oportunitatea de a învăţa şi de a discuta probleme de economie, filozofie şi drept cu profesionişti în aceste domenii şi aş recomanda oricui această experienţă.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google+ photo

You are commenting using your Google+ account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

w

Connecting to %s